Consiliul Colegiului Farmaciștilor din București ales în 28-29 februarie 2020 dorește să realizeze un mod transparent de comunicare între Colegiu și membrii săi. Apreciem că transparența decizională și receptivitatea față de problemele membrilor constituie nu doar o obligație a nostră ca organizație profesională ci și o dovadă de respect față de cei pe care am fost desemnați să îi reprezentăm.

De aceea, considerăm că unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie să fie cunoscut de către toți farmaciștii este modul în care Colegiul cheltuie banii colectați de la membrii săi. Astfel am decis să facem public raportul financiar – contabil detaliat din perioada ultimului mandat, respectiv anii 2016 – 2019. Această radiografie financiară va permite fiecărui farmacist plătitor de cotizație să își facă propria analiză, să constate ce s-a făcut bine, ce s-a făcut mai puțin bine, să compare rezultatele din trecut cu cele care vor urma și să își exercite dreptul de a alege conducerea organizației profesionale în deplină cunoștință de cauză.

Pentru a da transparenței nu doar caracterul unei inițiative izolate ci și valențele unei cutume care sperăm să fie menținută și în mandatele viitoare, am decis de asemenea să facem publice, în mod periodic, rapoarte de activitate în care să detaliem acțiunile întreprinse atât pentru redobândirea prestigiului profesiei noastre, cât și pentru apărarea intereselor membrilor CFB.

 

Cu stimă,

Consiliul CFB

 

Descarca raportul situației financiare pentru perioada 2016 - 2019.

Acceseaza noua sectiune a site-ului.

Una dintre preocuparile actuale ale CFB este imbunatatirea imaginii farmacistului, in mod particular a farmacistului din farmaciile de circuit deschis, recent etichetat ca “vanzator in farmacie”.
 
Avem nevoie de sprijinul tuturor membrilor Colegiului pentru a identifica in mod corect si eficient situatiile care au condus in timp la formarea acestei imagini eronate.
 
Pentru aceasta va rugam sa completati formularul online aflat la adresa:
 
 

Stimati Colegi,
Miercuri, 11 martie 2020, in cadrul sedintei de atribuire a mandatelor de Membru al Consiliului Colegiului Farmacistilor din Bucuresti, castigate in cadrul procesului electoral Tur II, desfasurat in perioada 28 - 29 februarie 2020, a fost ales Biroul Executiv al CFB. Componenta acestuia este urmatoarea:
 
  Presedinte: Prof. Dr. Farm. Pr. NEGRES SIMONA
 
  Vicepresedinte: Conf. Univ. Dr. Farm. Pr. STEFANESCU EMIL
 
  Vicepresedinte: Farm. STANULET IRINA ALEXANDRA
 
  Vicepresedinte: Farm. MAN LEONARD NICUSOR
 
  Secretar: Farm. Rez. ANDREI CORINA
 
Le dorim multe reusite si impliniri!
Comisia Electorala CFB

Stimaţi colegi farmacişti,
 
Colegiul Farmaciştilor din Bucureşti s-a înscris începând cu acest an pe lista furnizorilor de Educaţie Farmaceutică, aflată pe site-ul Colegiului Farmaciştilor din România.

Scopul înscrierii noastre în această categorie de furnizori a fost acela de a vă pune la dispoziţie cursuri pentru perfecţionarea farmaceutică şi medicală continuă.
 
Vă informăm că, începând cu data de 11.05.2020 (ora 8:00) şi până pe data de 11.09.2020 (ora 23:00), CFB vă pune la dispoziţie un curs GRATUIT, creditat cu 18 CREDITE EFC. Cursul se intitulează: “CERTITUDINI ȘI INCERTITUDINI PRIVIND INFECȚIA ȘI TRATAMENTUL BOLII COVID 19” şi este structurat în 6 module:
 
 1. Date generale privind Coronavirusurile. Răspunsul imun în infecţia cu virusul SARS CoV-2. (5 teste grilă)
 2. Simptomatologie în boala COVID 19. Metode de testare. (3 teste grilă)
 3. Protocolul Naţional de Tratament în boala COVID 19. (3 teste grilă)
 4. Antivirale utilizate în tratamentul bolii COVID 19. (3 teste grilă)
 5. Alte terapii utilizate în tratamentul bolii COVID 19: clorochina, hidroxiclorochina, azitromicina, corticosteroizi. (3 teste grilă)
 6. Terapia antitrombotică şi simptomatic patogenă în tratamentul bolii COVID 19. Controverse privind utilizarea ibuprofen, AINS, sartani, IEC în contextul pandemiei COVID 19. (3 teste grilă)
 
Autorii cursului: Simona Negreș, Cornel Chiriță, Cristina Daniela Marineci, Oana Cristina Șeremet, Anca Zanfirescu, Emil Ștefănescu, Cristina Elena Zbârcea - Disciplina de Farmacologie şi Farmacie clinica, Facultatea de Farmacie, UMF “Carol Davila” Bucureşti
 
Cu deosebită consideraţie,
Consiliul Colegiului Farmaciştilor din Bucureşti
 
Detalii tehnice:
 1. Cursul va fi accesibil la adresa web http://curs.cfbucuresti.ro
 2. Accesul se face pe baza adresei de email inregistrata la C.F.B. In cazul in care adresa de email s-a modificat trimiteti un email catre Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 3. Membrii C.F.B. vor primi o invitatie pe adresa de email inregistrata la C.F.B.
 4. Certificatele se vor emite saptamanal.
 5. Toate problemele legate de curs se vor trimite prin email catre adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.