COMUNICAT DE PRESĂ

ATENŢIE : INFORMAŢII DE INTERES GENERAL!


Pentru a veni în întâmpinarea nevoii populaţiei de a şti care sunt farmaciile deschise în perioada sărbătorilor de Paşte, Colegiul Farmaciştilor Bucureşti a publicat pe site-ul www.cfbucuresti.ro lista pe sectoare a farmaciilor cu program permanent si semi-permanent din Bucureşti.

Aşa cum puteţi constata, asistenţa cu medicamente şi servicii farmaceutice a populaţiei capitalei în perioada sărbătorilor de Paşte este asigurată de un număr de 32 de farmacii cu program permanent şi un număr de 232 de farmacii cu program semi-permanent.

Menţionăm faptul că farmaciile cu program permanent sunt deschise non-stop adică şi pe timpul nopţii, iar farmaciile cu program semi-permanent sunt deschise în fiecare zi având program de duminică, adică nu sunt deschise noaptea.

Urăm tuturor multă sănătate, un Paşte Fericit şi Binecuvântat!

Farmacii:

 

 

Cu deosebit respect,
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Bucureşti
Farm. Ioan Uivaroşi

Data: 15/12/2015
 
Publicitatea la medicamente, în esența ei, urmărește doar scopuri comerciale.
 
Colegiul Farmacistilor din Romania, așa cum a făcut pe întreg parcursul procesului legislativ de adoptare a legii, apreciază ca fiind mai mult decât binevenite noile reglementări privind interzicerea publicității la medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală dar și, la fel de important, interzicerea publicității făcute în beneficiul furnizorilor de servicii farmaceutice. Acestea clarifică faptul că publicitatea directă sau mascată la medicamentele cu prescripție este cu desăvîrșire interzisă, iar cea a furnizorilor de medicamente este restricționată semnificativ.
 
În ultimii ani, populația a fost supusă unei presiuni permantente în direcția automedicației și promovării agresive a aspectelor comerciale legate de medicament. Avem aici în vedere, în special, importanța prețului în detrimentul informării corecte cu privire la aspecte esențiale legate de medicament și efectele sale.
 
Cel puțin, la acest moment, apreciem că în ceea ce privește siguranța pacientului și accesul său la serviciile medicale și farmaceutice este determinantă în informarea corectă a acestuia. Cu alte cuvinte, încurajăm pacienții și orice persoană care are o problemă medicală să meargă în primul rând la medicul său, să se consulte cu farmacistul cu privire la efectele medicamentelor prescrise și a eventualelor posibile efecte adverse ori contraindicații și nu să se bazeze pe informații și prezentări care au un rol strict comercial.
 
În concluzie, legea care urmează a fi promulgată de Președintele Romaniei este binevenită , fiind în interesul exclusiv al pacienţilor, pentru o utilizare judicioasă a medicamentelor și a resurselor din sistemul de sănătate, pentru creşterea calităţii serviciilor profesionale ale medicului și farmacistului, concurența urmând să fie bazată, în principal, pe criterii profesionale și nu pe criterii comerciale.
 
Biroul executiv

 
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 21-10-2015
Comunicat de presă
Ministerul Sanatatii continua procesul de actualizare a listei de medicamente compensate si gratuite
 
Ministerul Sănătății continuă procesul de actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite.
 
La propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern care modifică şi completează Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

 
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 04-11-2015
Comunicat de presă
Declaratie a ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu privind donatiile de medicamente si dispozitive medicale
 
“Vă mulţumesc tuturor celor care ne ajutaţi să trecem peste aceste momente grele.
 
Vreau să vă asigur pe toţi, pe membrii familiilor celor răniţi, pe toţi românii, că facem tot ce este posibil pentru ca aceşti pacienţi să fie trataţi în cel profesionist mod în spitalele unde sunt internaţi.

 
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 14-09-2015
Comunicat de presă
România participă astăzi, 14 septembrie 2015, la deschiderea celei de-a 65 a sesiuni a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății Europa
 
România participă astăzi, 14 septembrie 2015, la deschiderea celei de-a 65 a sesiuni a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății Europa, în prezența președintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite și al directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Margaret CHAN.